18 Haziran 2005 günü, Kocaeli’nde, Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sendikası’nın
Kocaeli şubesinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle bir kutlama programı düzenlenmişti. Yıldönümü gecesine konuk olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, çoğunluğu öğretmenlerden oluşan büyük topluluğun ilgisi ve coşkun sevgisi ile karşılandı. Yoğun ilgiden dolayı Rauf Denktaş’ın duygulandığı gözlenirken katılımın çokluğu sebebiyle oturacak sandalye bulamayan çok sayıda davetli Rauf Denktaş’ı ayakta dinledi.
(1).jpg)
Kocaeli Fuarındaki Çağlayan Restoran’da düzenlenen gecenin ev sahipliğini yapan
Türk Eğitim Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Süleyman Pekin yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Büyük Atatürk, İzmit’e ilk kez 18 Haziran’da gelmişti. O bir devlet ve istiklâl kurucusuydu. Onun kurduğu devlet beş bin yıllık Türk devlet geleneğinin küllerinden doğan ve hâlâ yanan ateştir. Yine 18 Haziran, Rauf Denktaş’ın da İzmit’e ilk gelişi oldu.
O Denktaş ki, Kıbrıs’ın Atatürk’üdür. Türk Mukavemet Teşkilâtı’nın Bozkurtu, 22 yıllık kurucu cumhurbaşkanıdır. Denktaş’ın bir mücadele belgeseli olan ömrü, her şeye sıfırdan başlamaya hazır olan azmi, son 40 yıl Amerika ve Avrupa’ya direne direne dosta düşmana parmak ısırtan inatçılığı ile Türk milletinin yaşayan kahramanıdır. Siyaseti tasfiye için boşluğu dizayn edenler, toplum mühendisleri, sivil direnç noktalarını iyi hesap edemedi. Bir gün Kamu-Sen çıkar, bir gün ATO çıkar, bir gün Türk Metal. Tıpkı Anadolu’nun çoban ateşleri gibi. Buna millet mayası denir. Türkler her zaman bir süper güçtür. Bunu Türkler hariç herkes bilir”
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Süleyman Pekin’in açılış konuşmasının ardından Rauf Denktaş, dinleyicilerin
ayakta alkışları ve ‘Bozkurt Denktaş’ sloganları eşliğinde kürsüdeki yerini aldı. Sözlerine; “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır” şeklinde başlayan Denktaş: “Vatana sahip çıkmak, eğitimcilerimizin görevidir. Allah bu çalışmayı yapan öğretmenlerden razı olsun. Öğretmenlerimizi yabancı ideolojilere teslim eden anlayış, milliyetini kaybetmiştir. Öğretmen sadece mesleğini icra etmiyor, vatan ve Ata sevgisini de öğrencilere aşılıyor. Şartlar ne olursa olsun öğrencilere bunu anlatmak zorundadır. Bir yıl öğretmenliğim oldu, babamın vasiyeti üzerine avukat oldum ve öğretmenliği bıraktım” diyerek öğretmenlerimizin yüklenmiş
olduğu kutlu vazifeyi övdü.
.jpg)
Amerikan işgali altındaki MEB Talim Terbiye Kurulunun ve Avrupa Birliği kontrolündeki Kopernik, Erasmus, Leonardo vs. programlarının, millî kimliğinden
uzaklaştırmaya çalıştığı Türk Eğitim ordusunun neferlerine hitap eden Rauf Denktaş sözlerine şöyle devam etti: “Her duraklama, Rumlar için yeni bir saldırının başlangıcıdır. Türkiye bütün zorluklar karşısında Kıbrıs namusumdur dedi ve garantörlüğünü ortaya koydu. Şimdi Kıbrıs’ı Yunan adası yapmaya çalışıyorlar. Kıbrıs sırat köprüsünün üzerindedir. Avrupa, Türk milletinin kararlılığını görmelidir. Türk insanı Türk askerinin adadan çıkarılmasını
hazmedemez. ABD, İngiltere ve Rusya Türk askerini adadan çıkarmak için çaba sarf
ediyor. ”
.jpg)
Konuşmasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Denktaş şunları söyledi: “Türkiye’deki ulusal basın, Türk milletinden gerçekleri saklıyor. Türkiye’yi AB’ye alacaklarını söyleyerek oyalıyor. Aslında Türkiye’yi kaz gibi yolmaya çalışıyorlar. AB sürecini ucu açık 15 yıla yayıp, her yıl Türkiye’den bir şeyler koparmayı amaçlıyorlar. Ben de Kıbrıs’ın ucunu açık bırakıyorum, namusumu ve şerefimi çiğnetmeyeceğim.”
Rauf Denktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk askeri adada olduğu müddetçe
şehitlerin türbedarıyız. Türkiye için yere düşmeye, şehit olmaya hazırım. Hamasi nutuklarla sorun halledilmez deniliyor. Herkes nemelazımcı olursa vatan yok olur, insanlar onun bunun kölesi olur. Türkiye darmadağın edilmeye çalışılıyor. AB’ye girme uğruna bu kadar eziyete katlanmaya değer mi? Kıbrıs elden giderse Türkiye denizlere nereden açılacak? Oyun büyüktür, şehitlerin kemiklerini sızlatmaya kimsenin hakkı yoktur.”
.jpg)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Rauf Denktaş,
Türk Eğitim Sendikası Kocaeli Şubesi’nin kuruluş yıldönümü gecesinde yaptığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Türkiye Cumhuriyeti’ni bölme girişimleri 1930 yıllarındaki Şeyh Said İsyanı ile başlar. Tarihi iyi tahlil edin. Dün Atatürk olmasaydı bugün Türkiye’de çan sesleri yükseliyor olacaktı. Elimizden her şeyi birer birer almak istiyorlar. Herkes vatanına sahip çıkmalıdır. “Ben Türküm” diyen herkes, çocuklarına vatan sevgisini aşılamalıdır.”
Gece, Rauf Denktaş’a ve Türk Eğitim Sendikasına emeği geçenlere teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu. Program sonrasında Rauf Denktaş geceyi İzmit’te Grand Yükseliş Otel’de geçirdi. Ertesi sabah da Denktaş, yanındaki heyetle birlikte otelin kahvaltı salonunda gündem ve ülke meseleleri hakkında sohbet etti. .jpg)

“Ulu bir dağdı, tek başına bir efsaneydi.
Milletin bir rehberiydi; bozkurt misali,
Oğuz hanın, Selçuk beyin otağında,
Osmangazi’nin, Atatürk’ün yanında,
Hakka yürüdü’’ TOROS’’Beşparmak dağlarında.
2012 yılı ocak ayında...”
.JPG)