Türk Eğitim-Sen Kocaeli 1 Nolu Şubesi 
Anasayfa Kurumsal Yönetim Duyurular Yazarlar İletişim
 
 
     
  Foto Galeri Video Galeri İlçelerden Haberler Okuldan Haberler Dosyalar Perde Arkası S.S.S Hukuk Köşesi Basında TES  
     
     
   
     
   
     
     
 
Yazarlar - Murat Pala
Murat Pala
 
Köşe Yazısını Paylaş

Öğretmen: Devletin biricik, sevgili memuru. Hem okumuş, hem kalifiye, hem uysal, hem vefakâr, hem cefakâr hizmetkârı devletin. Bizim anlayışımızda devlet babadır,  ebet müddettir. Her türlü hizmete fazlasıyla layıktır. Ancak, devleti temsil eden, onun ve halkın hizmetkârı memuru da en az devleti kadar hürmete layıktır.
       Seçim var, sayım var, şu var, bu var koş öğretmenim. Ücret mi. Yaz var, kış var öğretmenim. Son günlerde üzerinde sınıf öğretmenliği olan öğretmenlerimiz çok stresli. Öğrencilerin kendileri ile ilgili 27, anne ve babalarıyla ilgili 9’ar, kardeşleriyle ilgili 5’er başlıktan oluşan bilgileri internet üzerinden e- okul sistemine girmek zorundalar. Ne var bunda demeyin. Öğretmen, mesai saatleri içinde ne zaman bu bilgileri girecek? Dersinin olmadığı saate denk getirdi diyelim ki, aşırı yüklenen sisteme nasıl girecek? Bekle gece yarısını ki evde girebilesin. Kaç öğretmenin evinde, okulunda rahatça bu işleri yapabileceği imkânı var?
        Öğretmen veri memuru değildir. Hele sizin alt yapısını tam hazırlamadan oturtmaya çalıştığınız sistemlerin kurbanı hiç değildir. Mesele bilgileri kim girecek meselesinden çok, yönetim, planlama ve organizasyon meselesidir. Maalesef bakanlığımız, bu konularda hiç de olumlu sicile sahip değildir.
       Hem öğretmenin, hem öğrenci ve velisinin faydalandığı uygulamalar karşısında ise bakanlığımız çok haşin. Bilindiği üzere Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile okullarda SBS hazırlık kursları verilmekte idi. Öğretmen cüzi de olsa ücretini alıyor, öğrenci takviye ders alıyor, durumu olmayan veli de dershane ücretinden tasarruf ediyordu. Herkes durumdan memnundu yani. Ancak bir genelge ile bu kurslar kapatılıyor. Çünkü amacını aşan durumlar söz konusuymuş. Tabii, eğitim meselesinin en önemli bileşenlerinden öğretmen, öğrenci, veli memnun olsa da, daha önemli ( ! ) bileşenler memnun olmuyorsa veya zarar ediyorsa bu uygulama derhal durdurulmalıdır.
        Yalnız bu e devlet işi çok tuttu. Hem öğretmenlerin, hem vatandaşların oldukça sık eeeeeeeeeeeeeeeeeee devlet dediğine şahit oluyoruz. Biz de sendikacılar olarak bize yansıtılanları yöneticilerimize iletiyoruz: eeeeeeeeeeeeeeeeeee MEB.

 
Yazarın Diğer Yazıları
 
e–Okul Veya eeeeeeeeeeeeeeee MEB (02-06-2011)
Memura Siyaset Hakkı (02-06-2011)
 
Yazara Ait Tüm Yazılar 
 
Haberler
 
23 MAYIS’TA TÜM MEMURLAR İŞ BIRAKIYOR 23 MAYIS’TA TÜM MEMURLAR İŞ BIRAKIYOR
19.05.2012 00:00:00 (23)
 
 
SENDİKAL MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ SENDİKAL MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ
17.05.2012 00:00:00 (394)
 
 
MEYDAN GÜMBÜR GÜMBÜR GÜMBÜRDESİN...! MEYDAN GÜMBÜR GÜMBÜR GÜMBÜRDESİN...!
17.05.2012 00:00:00 (182)
 
 
ANNELERİMİZİ UNUTMADIK ANNELERİMİZİ UNUTMADIK
16.05.2012 00:00:00 (181)
 
 
 
En çok Okunanlar
 
 
Yazarlar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Anket

  Size göre ilimizin en önemli sorunu nedir?





 

 
Önemli Linkler
İndirimli İş Yerleri
Hukuk Köşesi
Basın Bülteni
Şube ve Temsilciliklerimiz
Yeni Doğanlar
Aramızdan Ayrılanlar
Düğün-Nişan-Sünnet
TC. Kimlik No
Emekli Sicil No
Trafik Ceza Puanı M.E.B. 
 
AnasayfaKurumsalReklamİletişim